Menugang: | hoofdgerecht |
Bereidings tijd: | minuten |
Aantal personen: | 4 |
Ingrediënten
– 4 enkele kipfilets
– 350 gram farfalle (strikjespasta)
– 2 kneepjes bakolie voor koken, bakken en roerbakken
– 1 zak pastasaus naar keuze
– 1 courgette
– 1 pot gegrilde paprika’s
– 0.5 bosje basilicum
– 1 tl gedroogde tijm
Bereidingswijze:
Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd ze in grove stukken. Halveer de courgette in de lengte en snijd de twee helften in stukken. Maak de kipfilets schoon en snijd het vlees in stukjes. Kruid de kip met wat zout en peper. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’.
Verwarm ondertussen in een grote koekenpan de bakolie en bak hierin op middelhoog vuur de kipfiletstukjes rondom bruin en krokant. Schep de pastasaus door de kip en laat het mengsel zo 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de stukken paprika en courgette toe en laat ze nog een paar minuten meepruttelen. Breng de saus tot slot op smaak met gehakte basilicum en tijm.
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Garneer met een takje basilicum.
Bron: Bertolli