Ingrediënten
600 gr kipfilet
2 eetlepels bloem
1 ui
1 groene paprika
2 grote tomaten
2 bosuitjes
1 blikje ananasblokjes of -ringen
2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels suiker
1 eetlepel citroensap
120 gr geroosterde cashewnoten
mespunt sambal oelek
maïzena
peper en zout
olie
(basmatirijst)
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in reepjes en overstrooi ze met de bloem en wat zout en peper
Snipper de ui grof
Snijd de paprika in reepjes
Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes
Snijd de bosuitjes in fijne ringen
Verhit een beetje olie in een pan
Bak de kipfiletreepjes ongeveer gedurende 4 min en schep ze uit de pan.
Roerbak de ui en paprika in het braadvet tot de ui glazig is
Voeg de tomaat en ananas (incl. sap) toe
Breng op smaak met de sojasaus/ketjap, tomatenketchup, suiker, citroensap en de sambal oelek
Voeg een scheutje water toe en bind de saus met wat maïzena
Overstrooi de saus met de bosuiringen en de cashewnoten
Serveer met gekookte rijst.