Kip zoetzuur

Ingrediënten

600 gr kipfilet
2 eetlepels bloem
1 ui
1 groene paprika
2 grote tomaten
2 bosuitjes
1 blikje ananasblokjes of -ringen
2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels suiker
1 eetlepel citroensap
120 gr geroosterde cashewnoten
mespunt sambal oelek
maïzena
peper en zout
olie
(basmatirijst)

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in reepjes en overstrooi ze met de bloem en wat zout en peper

Snipper de ui grof

Snijd de paprika in reepjes

Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes

Snijd de bosuitjes in fijne ringen

Verhit een beetje olie in een pan

Bak de kipfiletreepjes ongeveer gedurende 4 min en schep ze uit de pan.

Roerbak de ui en paprika in het braadvet tot de ui glazig is

Voeg de tomaat en ananas (incl. sap) toe

Breng op smaak met de sojasaus/ketjap, tomatenketchup, suiker, citroensap en de sambal oelek

Voeg een scheutje water toe en bind de saus met wat maïzena

Overstrooi de saus met de bosuiringen en de cashewnoten

Serveer met gekookte rijst.

Plaats een reactie