Ingrediënten
4 kipfilets
75 gr boter
2 eetlepels bloem
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 bosje peterselie
1/2 theelepel knoflookpoeder
snuifje cayennepeper
zout
eventueel een rode peper (naar smaak + fijngesnipperd)
Bereidingswijze
Sla de kipfilets plat met een keukenhamer.
Laat 25 gr boter smelten in een pan en meng er de knoflook, het zout en de pepers door.
Voeg de champignons en de peterselie toe. Laat 5 min garen en verdeel het vervolgens over de kipfilets.
Rol de filets strak op en steek ze vast met een tandenstoker.
Leg de kip ongeveer gedurende een uur in de koelkast (een volledige nacht is nog beter).
Wentel de kip door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.
Verwarm de overige boter in een pan en bak de kip hierin goudbruin en gaar.
Serveer onmiddellijk.