Recept: Caribische drumsticks

Menugang:hoofdgerecht
Bereidings tijd:30 min (wachten 120 min)
Aantal personen:4

Ingrediënten

– 8 kipdrumsticks
– 100 ml ananassap
– olie om in te vetten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 rode peper, fijngehakt
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 50 ml rum, bruin of wit (slijter)
– 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
– 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Meng in een schaal het ananassap met de rum, olie, rode peper, knoflook, suiker en koriander. Snijd met een scherp mes vel en vlees van de drumsticks op enkele plaatsen in. Wentel de drumsticks door de marinade en laat ze afgedekt nog minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Draai de drumsticks tussentijds geregeld om in de marinade. Laat ze bijtijds op kamertemperatuur komen.

Bereiden
Laat de drumsticks uitlekken en gril ze op een ingevet rooster boven heet vuur in ca. 10 minuten rondom bruin. Verplaats de drumsticks naar een minder warme plek boven de houtskool of schuif het rooster hoger in de barbecue. Dek losjes af met een stuk aluminiumfolie of het deksel en laat de drumsticks in ca. 20 minuten gaar worden. Keer af en toe.

Bron: AH Recepten

Plaats een reactie