Menugang: | hoofdgerecht |
Bereidings tijd: | 30 min, wachten 120 min |
Aantal personen: | 4 |
Ingrediënten
– 1 envelopje saffraandraadjes
– 1 1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
– 1 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
– 1 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
– 2 tenen knoflook, geperst
– 5 eetlepels olijfolie
– 1/2 citroen, het sap
– 8 kipdrumsticks
– 15 g verse koriander blaadjes, grof gehakt
Materialen
– aluminiumfolie
– barbecue met boldeksel
Bereidingswijze:
Voorbereiden
Meng in een kommetje de saffraandraadjes met de gemalen koriander, komijn, gember en de knoflook. Roer de olijfolie en het citroensap erdoor. Snijd met een scherp mes vel en vlees van de drumsticks op enkele plaatsen in. Bestrijk de drumsticks rondom met de kruidenmarinade. Laat ze in een schaal afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
Bereiden
Leg de drumsticks op een ingevet rooster boven heet vuur en rooster ze in ca. 10 minuten rondom bruin. Verplaats de drumsticks naar een minder warme plek boven de houtskool of schuif het rooster hoger in de barbecue. Dek losjes af met aluminiumfolie of het deksel en laat de drumsticks in ca. 20 minuten gaar worden. Keer af en toe. Leg ze op een schaal en strooi er zout, peper en de verse koriander over.
Bron: variatie op het vuur / AH Recepten