Recept: Hartige filodeeghapjes

Menugang:overige
Bereidings tijd:40 min
Aantal personen:6

Ingrediënten

– 1 eetlepel olie
– 2 eieren losgeklopt
– olie om te frituren
– 1 sjalotje, fijngesneden
– 2 theelepels kerriepoeder
– 3 grote aardappels, in blokjes
– 100 g doperwten extra fijn (diepvries)
– 1 pak filobladerdeeg (diepvries), ontdooid
– 100 g gebraden kipfilet (broodbeleg), in dunne reepjes

Bereidingswijze:

Bereiden
Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag. Fruit hierin de sjalot totdat die glazig ziet. Roer het kerriepoeder door de sjalot en schep de aardappelblokjes, doperwtjes en kipfilet erbij. Bak al roerend op middelhoog vuur nog 2-3 minuten door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit het frituurvet tot 175 ºC. Kwast een vel filodeeg in met losgeklopt ei en vouw het dubbel met de bestreken kant naar binnen. Schep een eetlepel van het aardappel-kipmengsel in de hoek van het dubbelgevouwen vel en kwast het deeg eromheen in met losgeklopt ei. Vouw het vel dubbel over de vulling heen en kwast het deeg weer in met ei. Vouw het deeg schuin dubbel tot een driehoekje. Herhaal deze procedure nog negen keer, zodat je negen driehoekjes hebt. Frituur de driehoekjes per 2 à 3 stuks in 5 minuten goudbruin. Lekker met Griekse yoghurt en zoete chilisaus.

Bron: AH Recepten

Plaats een reactie