Recept: Nigella Lawson Thaise hete zure soep

Menugang:voorgerecht
Bereidings tijd:15 min
Aantal personen:5
Kok:Nigella Lawson

Ingrediënten

– sap van 1 limoen
– 1 theelepel suiker
– 4 eetlepels vissaus
– 1½ liter kippenbouillon
– klein bosje koriander, gehakt
– 1 royale eetlepel tomyam-pasta
– 4 kaffir limoenblaadjes, fijngehakt
– 500 g gepelde rauwe garnalen, ontdooid
– 3 kleine verse rode of groene chilipepers, fijngehakt
– 5 kleine lente-uitjes, in korte stukjes en dan in reepjes gesneden
– 1 stengel citroengras, de buitenste bladeren verwijderd, grofgehakt
– 150 g champignons of stropaddenstoeltjes, gehalveerd of in vieren naargelang de grootte

Bereidingswijze:

Verhit de bouillon en tomyam-pasta in een passende maat pan, samen met de limoenblaadjes, het citroengras, het limoensap, de vissaus, de chilipepers en de suiker.

Laat aan de kook komen, doe er de paddestoelen bij en laat die een paar minuten mee sudderen.

Laat de garnalen en lente-uitjes 2 tot 3 minuten meekoken, of tot de garnalen gaar, maar nog mals zijn.

Strooi een beetje koriander over de soep en zet de rest in een schaaltje op tafel, dan kunnen de mensen net zoveel nemen als ze willen.

Plaats een reactie