Menugang: | voorgerecht |
Bereidings tijd: | 10 min, wachten 30 min |
Aantal personen: | 4 |
Ingrediënten
– 100 ml Japanse sojasaus
– 4 eetlepels suiker
– 1 eetlepel sherry
– 200 g kipfilet
– 1 eetlepel olie
Materialen
– grillpan
Bereidingswijze:
Bereiden
Breng de sojasaus, de suiker en de sherry in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook. Laat net zolang koken tot het een dikke marinade is. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Bestrijk de repen kipfilet met de marinade en laat ze minstens een halfuur rusten. Verhit een grillpan. Bestrijk de repen kipfilet dun met olie en gril ze in 5-6 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin tot beide kanten een mooi ruitmotief hebben. Snijd de kipfilet dwars in reepjes en serveer direct.
Bron: AH Recepten