Menugang: | voorgerecht |
Bereidings tijd: | 1 uur |
Aantal personen: | 6 |
Ingrediënten
– 2 grote wortels, in kleine stukjes
– 1 kg tomaten, in kleine stukjes
– 2 grote aardappelen, in kleine stukjes
– 2 gesnipperde uien
– 3 fijngehakte teentjes knoflook
– olijfolie
– 400 g tomatenblokjes
– 3 kippenbouillonblokjes, verkruimeld
– 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
– 2 witte preistengels, in kleine stukjes
– kruidenbuiltje
– 250 g gekruid gehakt
Bereidingswijze:
* Doe de uien en de knoflook samen met een scheutje olijfolie in een niet-geperforeerde pan van 5,7 liter.
* Stoom 3 minuten op 120 °C of 9 minuten op 100 °C.
* Voeg de wortels, tomaten, aardappelen en prei samen met het kruidenbuiltje, de tomatenblokjes en de verkruimelde bouillonblokjes bij de ui en stoom 12 minuten op 120 °C of 35 minuten op 100 °C.
* Roer de peterselie door het gehakt en rol er kleine balletjes van. Leg ze in een geperforeerde pan van 1,5 liter.
* Neem de soep uit de stoomoven en stoom de balletjes 2 minuten op 90 °C.
* Verwijder het kruidenbuiltje en voeg warm water naar wens toe aan de soep. Mix fijn.
* Doe de balletjes bij de tomatensoep, roer alles door elkaar en stoom 2 minuten op 120 °C of 6 minuten op 100 °C.
Bron: dit tomatensoep recept is afkomstig uit het kookboek ‘Stoomkoken voor iedereen’, een uitgave van The House of Books.