Menugang: | voorgerecht |
Bereidings tijd: | 60 minuten |
Aantal personen: | 4 |
Ingrediënten
– 1 ui
– nootmuskaat
– 1 kilo witlof
– zout en peper
– 50 gram boter
– 1 eetlepel suiker
– 1 teentje knoflook
– 0,5 liter kippenbouillon
– 1 deciliter crème fraîche
Bereidingswijze:
Snij de witlof in stukken van 1 cm, maar houd 1 struikje apart voor de garnering.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de witlof toe en laat deze 10 minuten zachtjes smoren met het deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 30 minuten koken op laag vuur. Snij het apart gehouden struikje witlof in zeer fijne ringetjes en leg deze in ijswater tot verder gebruik.
Pureer de witlofmassa in de blender en voeg suiker en crème fraîche toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de witlofcrèmesoep in voorverwarmde kommen en garneer met de witlofringetjes
Bron: Blenderworkshop.nl